BUCURIE ŞI CREDINŢĂ!

Părintele Cătălin Dumitrean: Gânduri despre poeziile pe care le scriu, vă rog să mi le scrieți doar pe email... Aceasta este o formă de bun simț și dialog constructiv. Vă mulțumesc pentru înțelegere și spirit dialogic.

dumitreancatalin@yahoo.com

9 ianuarie 2013

DUMNEZEU, BUNICUL MEU!



Lumea nu e rea. Nici gândul, nici dorul şi nici această iarnă ciudată. Lumea e de fapt e un vis prelung şi fără de oprire. Un somn care se zbate leneş, între genele noastre obosite de prea puţină viaţă.
Lumea nu e nici măcar veselă. Iar tot ceea ce se vede cu ochiul liber a fi bucurie, e de fapt iluzia unei secunde, poftirea noastră copilărească de a crede că totuşi există frumos şi înălţare.
Dumnezeu e bun. Mereu bun, mereu cald şi mereu acelaşi. Cum l-am visat, cum l-am dorit, cum l-am aşteptat în nopţile de, copilrie, de vină şi de singurătate. Dumnezeu ca un fior, sau ca un opaiţ care ne dă mereu speranţe şi ne spune mereu că va veni.
Iar Dumnezeu nu e aşa cum îl vedeţi voi. Măcar de l-aţi vedea. Nu e nici o rază, nici o veşnică balanţă între bine şi rău şi nici un măcar un vifor de dreptate. El este Dumnezeu şi atâta tot. Bunicul care plânge pe umerii nepoţilor şi aşteaptă o clipă de iubire. Sau răspunsul l-a întrebarea: Voi când veţi veni la Mine?

TAINĂ

Pajişti albe, păsări mute,
Vin izvoarele acasă,
Pe basma stau răni trecute,
Ochii mamei ce se lasă.

Grâul într-o pâine rece,
Cumpăna fără fântână,
Timpul care nu mai trece,
Ci în doruri se-adună.

Turmele căzând sfioase,
Dintre stele fără patimi,
Lapte din iubiri frumoase,
Şi din inimi, şi din lacrimi.

O icoană, şi-o căţuie,
Fumul mirosind a moarte,
Colo sus pe-o cărăruie,
Bradul priveghind în noapte.

Şi o taină, vis ce-aduce,
Mielul către jertfă nouă,
Crinul ce-a ieşit din cruce,
Suferinţa ca o rouă.